ZOO Bratislava - príspevková organizácia Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy

Bratislava
 

Cicavce

Jazvec lesný

(Meles meles)

Rad: šelmy
Dĺžka tela: 73 cm
Hmotnosť: 10 - 12 kg
Dĺžka gravidity: 7 týždňov (zaujímavé je ich rozmnožovanie: vajíčka sa neuchytia vo výstelke maternice bezprostredne po oplodnení, ale takmer až po 10-tich mesiacoch)
Počet mláďat: 1 – 6
Dĺžka života: 6 rokov vo voľnej prírode, 16 rokov v zajatí
Potrava: všežravec: hlodavce, vtáky, zdochliny, dážďovky, vajcia, ovocie, zelenina, hmyz, korienky, hľuzy, slimáky, jašterice, huby
Predátory: medvede, rysy, málokedy vlky
Spôsob života: súmračná a nočná aktivita, sociálny alebo solitérny spôsob života - závisí od ekologických podmienok
Výskyt: Európa, Ázia - vlhké lesy, krovinaté a trávnaté oblasti, polia

Vyhľadávanie