ZOO Bratislava - príspevková organizácia Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy

Bratislava
 

Cicavce

Adax núbijský

(Addax nasomaculatus)

Rad: párnokopytníky
Dĺžka tela: 120 - 130 cm
Dĺžka chvosta: 23 - 35 cm
Výška v kohútiku: 95 – 115 cm
Hmotnosť: 60 – 125 kg
Dĺžka gravidity: 8,5 mesiaca
Počet mláďat: 1
Pôrodná hmotnosť:  4,8 - 7 kg 
Dĺžka života: viac ako 19 rokov
Potrava: trávy, byliny, listy malých krov
Predátory: lev, leopard, hyena, šakal, gepard, karakal
Spôsob života: vytvára malé skupiny a veľké stáda počas migrácie
Výskyt: pieskové a kamenisté púšte a polopúšte severnej Afriky

Vyhľadávanie