ZOO Bratislava - príspevková organizácia Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy

Bratislava
 

Cicavce

Panda červená

(Ailurus fulgens)

Rad: šelmy
Dĺžka tela: 56 - 62 cm
Dĺžka chvosta: 37 – 47 cm
Hmotnosť: 3,70 – 6,20 kg
Dĺžka gravidity: 134 dní
Počet mláďat: 1 - 4
Pôrodná hmotnosť:  100 g 
Pohlavná dospelosť:  18 mesiacov 
Dĺžka života: 8 – 10 rokov, maximálne 14 rokov
Potrava: bambusové výhonky, korienky, plody, príležitostne vajíčka a mláďatá vtákov, drobné stavovce, hmyz
Predátory: leopard snežný
Spôsob života: samotársky stromový druh, samec sa stretáva so samicou v období párenia – aj samce aj samice sa pária s viacerými partnermi, pandy sú aktívne za súmraku, úsvitu a v noci
Výskyt: horské zmiešané a ihličnaté lesy s bambusovým porastom východných Himalájí v nadmorskej výške 2200 – 4800 m n. m. (Nepál, západná Barma, juhozápadná Čína)

Vyhľadávanie